De Winterhike
Facebook YouTube
De Winterhike De Winterhike De Winterhike De Winterhike De Winterhike De Winterhike

Winterhike 2016

Op dit moment is het maximale aantal deelnemers bereikt dat kan meedoen aan de Winterhike. Inschrijven is nog wel mogelijk maar deze worden op de wachtlijst geplaatst.

Bij afmelding van al ingeschreven koppels zullen koppels op volgorde van inschrijving toegelaten worden.

 

  • Heb je op 28 en 29 december nog niets te doen?
  • Heb je zin in een 2-daagse zwerftocht door Twente?
  • Ben je lid van Scouting en ben je 14 jaar of ouder?

Schrijf je dan in voor de Winterhike op 28 en 29 december 2016! !! De inschrijving start op woensdag 19 oktober 2016 !!

Zoals elk jaar wordt de Hike op 28 en 29 december gehouden. Dit jaar op woensdag en donderdag. Bekijk foto’s van de afgelopen jaren voor een indruk.

De winterhike wordt al sinds 1959 gelopen en georganiseerd door de kerngroep van de Sir Edmund Hillary Stam. Scouts uit heel Nederland komen naar Twente voor deze tweedaagse zwerftocht door het mooie Twentse landschap. De Winterhike is niet gemakkelijk en is daarom vooral bestemd voor Scouts met doorzettingsvermogen en een goede beheersing van hike-technieken. De overnachting is in een verwarmde accommodatie en voor veteranen is er de mogelijkheid tot kamperen, dit na toestemming van de hike-leiding. De deelnemers lopen in tweetallen, met hun eigen bepakking. Over een totale afstand van ongeveer veertig kilometer zal je moeten laten zien dat je de hike-technieken beheerst.

Technieken als kaart, kompas, schetsen en opdrachten komen aan de orde en van de gehele hike moet per koppel een logboek gemaakt worden. Onderweg zijn er meerdere posten ingericht, waar door middel van opdrachten de praktische en theoretische kennis van de Scouts wordt getoetst. Al deze elementen worden door de hike-leiding beoordeeld en wanneer je meer dan zeventig procent van de totaal te behalen punten scoort, krijg je een certificaat. Per categorie is er voor het koppel dat het hoogst eindigt de wisseltrofee, de Sir Edmund Hillary Stam pikhouweel, die wordt uitgereikt tijdens de traditionele boerenkoolmaaltijd, de afsluiting van het evenement. Elke deelnemer die de hike volgens het reglement uitloopt ontvangt op het eindpunt de herinneringsbadge.

Deelname staat open voor leden van Scouting Nederland vanaf 14 jaar. We kunnen maximaal 100 koppels inschrijven, onderverdeeld in de categorieën junioren, senioren en veteranen. De kosten zijn 28,00 euro per persoon. De inschrijving start op woensdag 19 oktober 2016. Aanmelden kan met het inschrijfformulier op www.winterhike.nl of met een mailtje naar info@winterhike.nl.

Wees er op tijd bij, want vol is vol.

Tot ziens op de Hike !!